.::KATA SAPAAN DARI AIMAN::.

.::DENGAN NAMA ALLAH Y MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG::.

.::SELAMAT DATANG KE BLOG AIMAN::.

~'MENDENGAR' ; 'MEMIKIR' ; 'MENULIS' KEMUDIAN 'MERENUNG' ITULAH SAYA,MOHD SULAIMAN~

04 September 2009

.::ASTARGHFIRULLAH::.

Assalamualaikum...

Sejak kebelakangan ini teman aku di blog semakin bertambah,Alhamdulillah...
Selamat berkenalan semua... ;)
Tapi,aku bukan nak cite psl teman aku di bl0g,aku nak cite perkara yg bagi aku amat menjijikan,Astarghfirullah halazim...
sememang nya aku tidak sengaja melakukan zina mata di bulan Ramadhan yg mulia ini...

Cerita nya bermula begini...

Mula nya aku sebenar nya ingin mencari perkataan 'Cannibal' utk pastikan ejaan sebenar,buat balas k0men kwn baik aku di MySpace.com.Jadi,tanpa teragak-agak utk mencari ejaan sebenar,aku taip la di ruang 'search' di Google tu 'orang makan orang',Astarghfirullah.Tanpa sengaja,dalam banyak² gambar terpapar,terkeluar lah gambar seorang wanita yg ingin disembelih dalam keadaan tanpa seurat benang.Astarghfirullah.Batalkah puasa aku setelah melihatnya!?Memang,memang benar,sepatut nya aku tak perlu meneruskan 'exploration' aku itu,tapi keingingan aku utk mengetahui apa yg bakal terjadi pd wanita itu amat tinggi.Berfikiran nafsukah aku!?Lalu,aku ter'klip' la pada gambar seorang perempuan dipegang oleh beberapa jantan keparat,yg berhati binatang.Astarghfirullah.Nyawa manusia di umpamakan seperti nyawa binatang.Setalah aku mengetahui apa yg telah terjadi,cepat-cepat aku tutup gambar² tersebut.Lalu aku termenung,memandang kosong ke tingkap.

Benar!dalam dunia ini tiada apa yg mustahil.Ini kali pertama mata ini melihat gambar² kekejaman seperti itu.Perasaan ingin termuntah semua berbaur.Hanya orang yg kuat semangat sqhaja boleh tengok.Tapi,pd aku,kepada umat ISLAM tidak lansung di galakan.Perkara sebegini seharusnya di rujuk kepada ustaz²,alim ulama,dan ahli Tasauf.Mereka lebih arif dalam hal ini.Pasti ada hukumnya.

Ya ALLAH..aku tak sanggup lagi menceritakan nya.Dunia MU ini sudah fana.Kejam nya manusia terhadap manusia.Apakah ini kehendak Mu Ya ALLAH.
Ya ALLAH!Ampunkan dosa hamba Mu ini Ya ALLAH.Ampunkanlah!!! ;'(

~wassalam~

2 komen:

AYAH AIMAN (AA) berkata...

salam ramadhan dr Ayah Aiman.

semua benda boleh berlaku jika emosi dah berjaya menguasai akal fikiran...

imHepPie berkata...

ish2...pe la nk jadik...huuu