.::KATA SAPAAN DARI AIMAN::.

.::DENGAN NAMA ALLAH Y MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG::.

.::SELAMAT DATANG KE BLOG AIMAN::.

~'MENDENGAR' ; 'MEMIKIR' ; 'MENULIS' KEMUDIAN 'MERENUNG' ITULAH SAYA,MOHD SULAIMAN~

21 Disember 2009

.::SALAM MAAL HIJRAH::.

~MAAL HIJRAH 1431~
SaLaM MaaL HiJRaH...!!!
Alhamdulillah...masih di beri kesempatan untuk meneruskan langkah ke tahun baru ISLAM...
setinggi-tinggi syukur pd mu YA ALLAH...
moga di tahun baru ISLAM kali ini,lebih bermakna dr tahun yg lepas²...
mengharap kan ade perubahan dalam diri,ibadah,agama dan berperanan utk bangsa dan tanah air...Insya'ALLAH...Amin.

01 Disember 2009

.::TAHNIAH,SEDIH,SERABUT::.

Assalamualaikum...

Tahniah kepada tiga orang kawan ku iaitu Suhaimi B. Sulaiman , Muhamad Hafiz B. Bakri dan Ahmad Faizal Bin Zakaria.

Kepada Suhaimi tahniah kerana telah berjaya diinjabkabulkan dgn pasangan pilihan hati iaitu Syura...tu je aku tau name bini dia...wakaka~.. =))
iaitu pada 21hb November 2009 baru² ini,mereka telah pun selamat diinjabkabulkan dan sekarang telah bergelar suami-isteri yg sah..tahniah²!!!

Kepada Hafiz dan Angoh pula,tahniah ku ucapkan kerana telah berjaya menamatkan diri di latihan Pulapol sebagai anggota polis Malaysia.Moga aw0k orang akan manabur jasa kepada agama,bangsa dan tanahair.Terutama Apiz,tahniah kerana dinobatkan sebagai kawad hormat terbaik,bangga kwn sebagai mmber aw0k,budak² ni pun turut bangga.Alhamdulillah.
Dan semalam,kami sekawan telah mengetahui kemana mereka akan ditugaskan.
Apiz telah ditugaskan ke Miri,Serawak sebagai PGA @ Polis Hutan dan Angoh pula ditugaskan ke IPD Brickfields,Kuala Lumpur sebagai kontinjen jenayah.Moga kedua-dua sahabat ku ini berjaya dlm kerier masing².Moga ALLAH TAALA melindungi dan terus mencurahkan rahmat ke atas hidup mereka.Insya'ALLAH.

Sedih kerana bersengketa dgn sahabat baik lagi cerdik.Adakah persengketaan ini kan berterusan!?YA ALLAH!..selamatkan lah persahabatan kami,hanya pada-Mu kami berlindung.'Aspalela!maaf kan lah ceq neh...ang neh,macam baru kenal je perangai ceq neh.Lagi pun ceq pernah pesan kan kat ang dulu,xtau la takut ang dah lupe.Hmm...'

Serabut!!!serabut sangat dengan kerja.Entah!tiba-tiba jadi serabut.mungkin ada satu perasaan yg xlepas mengganggu.Aku cam tgh rindu kat seseorang yg aku pernah rindu dan aku selalu rindu dulu.Sahabat tertentu sahaja yg memahaminya.Terima kasih.
Sekarang tengah cuba menghindarkan dari serabut lagi.Di sebabkan berlaku sedikit perbahasan mulut antara majikan aku semalam,telah menambahkan keserabutan aku ini.Dugaan!!!

Mak angkat aku,Umie.Teman luahan keserabutan ini.Umie pun jadikan aku tempat luahan isi hati nye,selain anak² kandungnya.Terima kasih ya ALLAH kerana memberi kesempatan kepadaku bertemu dgn insan memahami seperti Umie serta sahabat² lain. :)

Banyak perkara terlepas utk bercerita disini.Kerana terlalu byk memikirkan tentang mase depan.Sukar utk luangkan waktu di ruangan blog ini.Tapi,sekurang²nye tidak terlepas mengetahui tentang teman blogger yg lain. :)

~wassalam~